HepY NeW YeaR 2010Harapan baru buat diriKu....

Mesti Belajar dari kesilapan yg lalu..Teruskan usaha n Laksanakan apa yg diingini..Jangan takut selagi ia tidak menyalahi hukum Allah..Mesti berani tegakkan kebenaran!!


Firman Allah s.w.t :

"Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mrk mengubah apa yg ada pada diri mrk sendiri "

(surah ar-Ra'du:11)

So, jelaslah bahawa sesuatu perubahan ataupun transformasi yg ingin kt lakukan perlulah bermula dari diri kt sendiri..Sebab pe?? Kerana jika tidak, tiada sesiapapun yg dpt membantu diri kt jika kt tidak ada inisiatif sendiri utk melakukan perubahan(penghijrahan) ke arah yg lebih baik.

Sedarlah sahabat2 sume..kt hidup di dunia ini hnya sementara shj dan segala nikmat yg kt kecapi selama ini datangnya dari pemilik kt ( Allah s.w.t.) yg berhak mengambilnya kembali pada bila2 masa sahaja jika DIA mengkehendakinya.Jd,marilah sama2 kt berlumba utk mencari redha Illahi selagi mana masih ada masa n jgn lupa utk pertingkatkan segala amalan n jauhkan dr dari segala bentuk kemaksiatan n kemungkaran..

*Moralnya disini:
>Muhasabahlah ttg segala ksilapan n kesalahan yg telh kt lakukan,selagi kt masih diberi ruang n waktu oleh sang pencipta.
>Pd tahun baru ini, bulatkan tekad n niat untuk membina satu azam yg murni dlm melakukan
revolusi ke arah yg lebih baik.

Semoga sahabat2 mendapat manfaat dri tulisan ini..ttp hakikatnya ia adalah peringatan bt diriku yg lemah ini(^_^)

0 Respon: